SEPAX 2 – najsavremenija tehnologija izdvajanja matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce

Nakon što uzorak krvi pupčane vrpce stigne u laboratoriju, izdvajanje matičnih ćelija iz uzorka, predstavlja jedan od najvažnijih segmenata procesa krioprezervacije – zamrzavanja matičnih ćelija.
Izdvajanje matičnih ćelija i metod smanjenjenog volumena smatra se “ZLATNIM STANDARDOM” u krioprezervaciji krvi iz pupčane vrpce, među svim vodećim bankama u svijetu. Ovaj proces uklanja neterapeutske ćelije i tako omogućava čuvanje isključivo mononuklearnih ćelija, jedinih ćelija potrebnih za terapiju. Ako se volumen uzorka ne smanji, neophodno ga je oprati prije infuzije pacijentu kako bi se uklonile neterapeutske ćelije i raspadnuti produkti, koji ostaju u tako sačuvanom uzorku. Tokom procesa „pranja“ uzorka gubi se dragocjena količina matičnih ćelija.
Kako bismo proveli obradu uzorka vrhunskog kvaliteta koji nam omogućava da dobijemo maksimalnu količinu matičnih ćelija, sve najsavremenije banke matičnih ćelija koriste sisteme SEPAX 2, koji su poznati kao najefikasniji sistemi za smanjenje volumena na svijetu.